current views are: 5

19 Μαΐου 2018
Δημοσίευση17:00

Κούβα: Διήμερο πένθος και αναπάντητα ερωτήματα για τη συντριβή του αεροσκάφους

Έχασαν τη ζωή τους 107 άνθρωποι

Δημοσίευση 17:00’

Έχασαν τη ζωή τους 107 άνθρωποι

Διήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Κούβα, μία ημέρα μετά από το αεροπορικό δυστύχημα το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 107 ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Το Boeing 737-200 συνετρίβη σε ακατοίκητη περιοχή το μεσημέρι της Παρασκευής λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα για το Ολγκίν της ανατολικής Κούβας, με 110 επιβαίνοντες: 104 επιβάτες, κυρίως Κουβανούς σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, και έξι Μεξικανούς – μέλη του πληρώματος.

«Γύριζα στο σπίτι και είδα το αεροπλάνο, είδα ότι ο πιλότος έκανε ελιγμό προς τα δεξιά, το αεροπλάνο έχασε ύψος και έκανε βουτιά», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Γιασνιέλ Ντίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αρχίζουμε όλες τις σχετικές έρευνες και θα ανακοινώσουμε τις πληροφορίες μόλις τις έχουμε», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ραούλ Κάστρο πριν από ένα μήνα.

Η Γενική Διεύθυνση Αεροναυπηγικής της Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει τις κουβανικές αρχές να ρίξουν φως σε αυτή την τραγωδία, ενώ η αμερικανική εταιρεία Boeing συγκρότησε ομάδα τεχνικών για να καλύψει τυχόν ανάγκες των κουβανικών αρχών.

Η δημόσια αεροπορική εταιρεία Cubana de Aviacion ενοικίαζε το αεροπλάνο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1979, από τη μεξικανική αεροπορική εταιρεία Global Air (γνωστή και ως Aerolineas Damojh).

Πηγές: ΑΠΕ, AFP


σχετικα αρθρα