current views are: 11

20 Μαΐου 2018
Δημοσίευση18:51

Τέξας: O μακελάρης συνάντησε τους γονείς του στη φυλακή – Ήταν θύμα μπούλινγκ λέει ο πατέρας

Δεν τους κοίταξε στο πρόσωπο, τους είπε μόνο ότι θα τους αγαπά για πάντα

Δημοσίευση 18:51’

Δεν τους κοίταξε στο πρόσωπο, τους είπε μόνο ότι θα τους αγαπά για πάντα

Τους γονείς του συνάντησε στη φυλακή, για πρώτη φορά μετά το μακελειό στο Τέξας, ο Δημήτρης Παγουρτζής, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μετά τη δολοφονία 10 μαθητών στο λύκειο της Σάντα Φε, όπου φοιτούσε.

Η συνάντηση κράτησε 20 λεπτά και ο 17χρονος δεν κοίταξε τους γονείς του στα μάτια, αρκέστηκε μόνο να τους πει ότι τους αγαπά και θα τους αγαπά για πάντα.  Ο πατέρας του Αντώνης Παγουρτζής, μιλώντας στον Αnt1 είπε: «Το παιδί το είδα. Δεν είδα ένα παιδί που είναι φονιάς. Ένα παιδί αγνό, ένα παιδί που ντρεπόταν να με κοιτάξει…». Όπως είπε, ο 17χρονος είχε σχέση με μία κοπέλα, αλλά χώρισε διότι του άρεσε μία άλλη. Ωστόσο, εκείνη τον απέρριψε και μάλιστα τον προσέβαλε δημοσίως στο σχολείο και μετά άρχισαν να του κάνουν bullying. 

«Μας είπε συγγνώμη που μας ανακάτεψε τόσο πολύ και δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό του μπροστά μου. Δεν ήταν το παιδί αυτό που λένε στην τηλεόραση. Στο τέλος κράτησε και την ψυχραιμία του, από την οποία έδωσε και λίγη δύναμη στη μάνα του», είπε ο συγκινημένος πατέρας στον Alpha.

Στο ερώτημα τι είναι αυτό που τον ώθησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη απάντησε πως «το παιδί το πείραζαν, πρέπει να το χτύπησαν, του έκαναν μπούλινγκ πολλοί, όχι ένας, γιατί δεν ήταν αδύνατο παιδί, ήταν γερό. Μάλλον η βία ήταν από πολλά άτομα, “φτιαγμένη” βία. Πήγαιναν και θα το κοροίδευαν και μπορεί και μπροστά στην κοπέλα αυτά, για αυτό πρέπει να έγινε αυτό που έγινε. Το αγόρι μου δεν είναι άνδρας είναι παιδί, δεν μπορούμε να τα ρίξουμε όλα στο παιδί, είναι κι άλλοι υπεύθυνοι κι αυτοί που έκαναν μπούλινγκ και αυτοί που άφησαν το παιδί να μπει μέσα». Ο πατέρας θεωρεί ότι αυτό του όπλισε το χέρι.

Όσο για τις ευθύνες που επιρρίπτουν στον ίδιο για τη σχέση που είχε με τα όπλα, ο ίδιος απάντησε: «Τι να πω; Αυτό είναι ψέματα, απλώς είχα το χόμπι γιατί ήμουν ναυτικός ψάρευα και στο κυνήγι αλλά αυτό το έχω σταματήσει εδώ και 20 χρόνια και μπορώ να το αποδείξω». 

Ερωτώμενος αν είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά είπε πως «τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν συνέχεια με το παιδί, δεν πήγαινα στη δουλειά δεν αισθανόμουν να πάω λες και ήξερα τι θα γίνει» απάντησε και στη συνέχεια ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων λέγοντας πως πονάει πρώτα για τα παιδιά που χάθηκαν.


σχετικα αρθρα