ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κογκό: Τρεις ασθενείς με Έμπολα «δραπέτευσαν» από την καραντίνα

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2018, 17:38 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2018, 18:56
ΛΔ Κογκό: Τρεις ασθενείς με Έμπολα «δραπέτευσαν» από την καραντίνα
Photo: ΑΠΕ/EΡA
Facebook Twitter Whatsapp

Κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας Έμπολα στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό και σε γειτονικές χώρες προειδοποίησε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την ίδια ώρα η οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις ασθενείς δραπέτευσαν από την καραντίνα στην πόλη Μπαντάκα, και οι δύο από αυτούς πέθαναν.

Ο τρίτος ασθενής βρέθηκε ζωντανός και τέθηκε υπό παρακολούθηση από την αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τον ΠΟΥ, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής των MSF στην Μπαντάκα Χένρι Γκρέι.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Πίτερ Σάλαμα επισήμανε ότι η πόλη  Μπαντάκα στη ΛΔ του Κογκό, όπου καταγράφονται κρούσματα βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Κονγκό και τους παραποτάμους του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το ξέσπασμα αυτό μπορεί τελικά να επεκταθεί στην Κινσάσα και τις γύρω χώρες, όπως η Δημοκρατία του Κογκό και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο Σάλαμα επισήμανε επίσης ότι 58 κρούσματα του ιού Έμπολα, εκ των οποίων 28 επιβεβαιωμένα, 21 πιθανά και 9 ύποπτα, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη ΛΔ Κονγκό.

 Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 27.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/Sputnik