current views are: 7

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:57

Κρεμλίνο για συνέντευξη Σκριπάλ: Ψέματα όσα είπε, κάνει δηλώσεις υπό πίεση

Η Μόσχα επιμένει ότι Ρώσοι διπλωμάτες πρέπει να μπορέσουν να συναντήσουν τη Γιούλια

Δημοσίευση 11:57’

Η Μόσχα επιμένει ότι Ρώσοι διπλωμάτες πρέπει να μπορέσουν να συναντήσουν τη Γιούλια

Η 33χρονη Γιούλια Σκριπάλ, μίλησε την Τετάρτη, για πρώτη φορά μετά την επίθεση εναντίων της ίδιας και του πατέρα της στο πρακτορείο Reuters, τον Μάρτιο στην πόλη Σάλσμπερι και έδωσε στο πρακτορείο μια δήλωση που, όπως είπε, έγραψε η ίδια στα ρωσικά και τα αγγλικά. Υπέγραψε και τα δύο κείμενα. Αφού μίλησε στην κάμερα, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Από την πλευρά της η Μόσχα επιμένει ότι Ρώσοι διπλωμάτες πρέπει να μπορέσουν να συναντήσουν τη Γιούλια προκειμένου να διασφαλίσουν «ότι δεν κρατείται παρά τη θέλησή της και ότι δεν κάνει δηλώσεις υπό πίεση».

Στη συνέντευξή της είπε πως «το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ένας νευροπαραλυτικός παράγοντας για κάτι τέτοιο είναι σοκαριστικό», είπε η Σκριπάλ. «Η ζωή μου ήρθε στα πάνω κάτω», πρόσθεσε.

«Ξύπνησα κι έμαθα ότι είχαμε δηλητηριαστεί και οι δύο» είπε, στην πρώτη δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης μετά τη δηλητηρίαση. Η επικοινωνία της με το πρακτορείο έγινε μέσω της βρετανικής αστυνομίας. Η Σκριπάλ μίλησε στο Reuters από μια μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο, καθώς τελεί υπό την προστασία των βρετανικών Αρχών

«Είμαστε πολύ τυχεροί που επιζήσαμε και οι δύο από αυτήν την απόπειρα. Η ανάρρωσή μας ήταν αργή και εξαιρετικά οδυνηρή», ανέφερε στη δήλωσή της, που ήταν γραμμένη στα αγγλικά. «Καθώς προσπαθώ να συμβιβαστώ με τις συντριπτικές αλλαγές που έχω υποστεί σωματικά και συναισθηματικά, θέλω να φροντίσω τον πατέρα μου μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Μακροπρόθεσμα, ελπίζω να επιστρέψω στη χώρα μου», συμπλήρωσε.

«Είμαι ευγνώμων για τις προσφορές βοήθειας από τη ρωσική πρεσβεία. Αλλά προς το παρόν δεν επιθυμώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες τους», είπε η 33χρονη γυναίκα.

«Θέλω να επαναλάβω αυτό που είπα στην προηγούμενη δήλωσή μου ότι κανείς δεν μιλάει εξ ονόματός μου, ή εξ ονόματος του πατέρα μου, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι», τόνισε.

Αναφερόμενη στη νοσηλεία της, η Σκριπάλ είπε στα ρώσικα ότι δεν θέλει να περιγράψει τις λεπτομέρειες αλλά χαρακτήρισε τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε «επεμβατική, οδυνηρή και καταθλιπτική».

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους υπέροχους, ευγενικούς εργαζόμενους του νοσοκομείου του Σάλσμπερι. Σκέφτομαι επίσης με αγάπη εκείνους που μας βοήθησαν στον δρόμο, την ημέρα της επίθεσης», κατέληξε η 33χρονη. 

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters


σχετικα αρθρα