ΔΙΕΘΝΗ

Τάζει βελτίωση σχέσεων με Ε.Ε και ΗΠΑ ο Ερντογάν

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2018, 19:25 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2018, 20:52
Τάζει βελτίωση σχέσεων με Ε.Ε και ΗΠΑ ο Ερντογάν
Photo: ΑΠΕ-EPA
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά την διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος

Πρόθυμος να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις με την Ευρώπη, εφόσον επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Σε ομιλία του σήμερα κατά την οποία παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κόμματός του ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι «Θα ενισχύσουμε τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μας με τις διαφορετικές περιφερειακές δομές, αρχής γενομένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Δεν θα αρνηθούμε να συνεχίσουμε, σε μια βάση όπου όλοι θα είναι κερδισμένοι, τη διαδικασία της ένταξης στην ΕΕ, την οποία θεωρούμε ως στρατηγικής σημασίας στόχο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζει στο πρόγραμμά του την αναγκαιότητα να «διατηρηθεί η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ», προκειμένου ιδίως η Ουάσιγκτον στο να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».

Σε ότι αφορά τη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει εκεί τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις «έως την εκκαθάριση της περιοχής από όλους τους τρομοκράτες», μια αναφορά στους Κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.