current views are: 11

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση07:47

Η στιγμή που η Βόρεια Κορέα ανατινάζει τις σήραγγες σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών (βίντεο)

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι

Δημοσίευση 07:47’

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του Κιμ Γιονγκ Ουν για αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, μια σειρά από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ανατίναξη παρακολούθησαν ξένοι δημοσιογράφοι που προσκλήθηκαν ειδικά για το γεγονός ωστόσο δεν επετράπη η παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Η κίνηση αυτή πάντως του Κιμ Γιονγκ Ουν που είναι προς την κατεύθυνση της προσέγγισης με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ δεν φάνηκε να αποδίδει καρπούς.

Ενδεικτικό είναι πως ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν μέσω της οποίας γνωστοποίησε την απόφασή του να ματαιώσει την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών στη Σύνοδο της Σιγκαπούρης η οποία προγραμματιζόταν για τις 12 Ιουνίου.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως αφορμή για την απόφαση του είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη, οι οποίες επιδεικνύουν «απίστευτη οργή και φανερή εχθρότητα».

Δείτε το βίντεο του BBC με την ανατίναξη των εγκαταστάσεων πυρηνικών δοκιμών στη Βόρεια Κορέα:


σχετικα αρθρα