ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ο Ραχόι δεν κάνει εκλογές - Κατηγορεί τον κυβερνητικό του εταίρο

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2018, 15:32 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2018, 15:56
Ισπανία: Ο Ραχόι δεν κάνει εκλογές - Κατηγορεί τον κυβερνητικό του εταίρο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές

Το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos, σύμμαχος του Μαριάνο Ραχόι, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ανακοινώνοντας ωστόσο πως δεν θα ψηφίσει την πρόταση μομφής των Σοσιαλιστών κατά του Ισπανού πρωθυπουργού.

Μετά την καταδίκη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι για διαφθορά, οι Ciudadanos θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό «να προκηρύξει νέες εκλογές μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες», ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Χοσέ Μανουέλ Βιγιέγκας.

Αλλά «θα αντιταχθούμε στην πρόταση μομφής που υπέβαλε ο Πέδρο Σάντσεθ», ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να πάρει τη θέση του Ραχόι, διευκρίνισε.

Ο Βιγιέγκας είπε ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως αν ο Ραχόι δεν προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι Ciudadanos θα καταθέσουν δική τους πρόταση μομφής ώστε να προκαλέσουν τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπειτα από τη δικαστική απόφαση για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται μέλη του κόμματός του.

Ο Ραχόι είπε πως η Ισπανία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα προκειμένου να διατηρήσει τον τρέχοντα ισχυρό ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και ότι θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία του.

«Η πρόταση μομφής στρέφεται εναντίον της πολιτικής σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα μας και εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ