current views are: 9

27 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:29

Ελιγμοί Ερντογάν: Σκέψεις για αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών

Τι γράφει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak

Δημοσίευση 09:29’

Τι γράφει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak

«Στροφή» στη ρωσική αγορά φέρεται να είναι έτοιμη να κάνει η Τουρκία μετά το προσωρινό εμπάργκο των ΗΠΑ στην πώληση στρατιωτικού υλικού στην Άγκυρα.

Για πρώτη φορά στην Άγκυρα άρχισαν να συζητούν για το ενδεχόμενο αγοράς μαχητικών από τη Ρωσία, μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

Συγκεκριμένα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της την Κυριακή γράφει: «Μετά τους S400 έρχονται τα SU-57».

Αναφέρει πως στην Άγκυρα έχουν αρχίσει και εξετάζουν το ενδεχόμενο της αγοράς των ρωσικών μαχητικών SU-57 τα οποία βρίσκονται σε επίπεδο ανάπτυξης για την ώρα.

Εναλλακτικά, σύμφωνα με το επίμαχη δημοσίευμα, η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει τα SU-35 που είναι ήδη διαθέσιμα.

Θυμίζουμε πως οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να δώσουν Patriot στην Τουρκία με αποτέλεσμα ο Ταγίπ Ερντογάν να στραφεί στη λύση των S400, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην περίπτωση της διαφαινόμενης απόφασης για «πάγωμα» της παράδοσης των F-35.

Εξάλλου, την άποψη πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποιο στρατιωτικό αεροσκάφος επιθυμεί εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δήλωσε έρχεται ενώ είναι σε ισχύ η συμφωνία με την Άγκυρα για την αγορά αμυντικών συστημάτων από τη Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

 


σχετικα αρθρα