current views are: 9

27 Μαΐου 2018
Δημοσίευση10:32

Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Δύο άνδρες 25 και 28 ετών τα θύματα

Δημοσίευση 10:32’

Δύο άνδρες 25 και 28 ετών τα θύματα

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πλήγμα του ισραηλινού στρατού κατά θέσης παρατήρησης της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι δύο άνδρες, ο 25χρονος Χουσέιν αλ Αμούρ και ο 28χρονος Άμπντελ Χαλίμ Αλ Νάκα, σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης στα δυτικά της Ράφα, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το άρμα μάχης άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση θέσης του Ισλαμικού Τζιχάντ λίγο μετά την εξουδετέρωση από Ισραηλινούς πυροτεχνουργούς εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί κοντά στην μεθόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας και αποσκοπούσε στο να προκαλέσει βλάβη στον ισραηλινό στρατό.

Σε άλλο περιστατικό, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο θέσεις της Χαμάς, η οποία κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε αντίποινα για σύντομη διείσδυση Παλαιστινίων μέσω των συνόρων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί επέστρεψαν αμέσως, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Επίσης έγινε σε αντίποινα για τις πολλές απόπειρες Παλαιστινίων να προκαλέσουν ζημιές στον φράκτη ασφαλείας και στις “υποδομές ασφάλειας” κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην μεθόριο με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της παλαιστινιακής “πορείας της Επιστροφής”.

Τουλάχιστον 118 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξεκίνησε το κίνημα αυτό στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η πιο φονική ημέρα της κινητοποίησης αυτής ήταν η 14η Μαΐου, ημέρα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη χρήση δυσανάλογης βίας και δέχεται αιτήματα για την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Αυτός κατηγορεί την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί την παλαιστινιακή κινητοποίηση ως κάλυψη για απόπειρες επιθέσεων στο Ισραήλ.


σχετικα αρθρα