Η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και των δύο γιων του, που κατηγορούνται ότι διέταξαν τις δολοφονίες διαδηλωτών, πρόκειται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα στο Κάιρο.
Κατά την έναρξη της δίκης στις 3 Αυγούστου, ο Μουμπάρακ και οι γιοί του, Αλάα και Γκαμάλ, είχαν δηλώσει αθώοι.

Το δικαστήριο, που στεγάζεται στην Αστυνομική Ακαδημία στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, του οποίου προεδρεύει ο δικαστής Αχμεντ Ρεφάατ, αναμένεται να αποφασίσει επί του αιτήματος των δικηγόρων του Μουμπάρακ να κληθούν ως μάρτυρες ο επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου Μοχάμαντ Χουσέιν Ταντάουι, ο πρώην αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλεϊμάν και ο νυν υπουργός Εσωτερικών Μανσούρ αλ Εσάουι.

Ο Ταντάουι διετέλεσε υπουργός Αμυνας υπό τον Μουμπάρακ μέχρι την απομάκρυνσή του από την εξουσία τον Φεβρουάριο.

Η δίκη θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ αναμένεται να είναι παρών αύριο στο δικαστήριο, δήλωσε ο συνήγορός του, Φαρίντ αλ Ντέεμπ στις τοπικές εφημερίδες.

Σήμερα επαναλαμβάνεται η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ ελ Αντλι και οι δικηγόροι των θυμάτων ζήτησαν να δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση επιστολές και αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων ώστε να αποκαλυφθεί ποιός έδωσε την εντολή να ανοίξει ο στρατός πυρ κατά των διαδηλωτών.