ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη Άσαντ: Ήμασταν κοντά σε σύγκρουση Ρωσίας – ΗΠΑ

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2018, 10:34 / Ανανεώθηκε 31 Μαΐου 2018, 10:06
Αποκάλυψη Άσαντ: Ήμασταν κοντά σε σύγκρουση Ρωσίας – ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Χρειαζόμαστε τη ρωσική στήριξη, αλλά χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να αποφύγουμε την αμερικανική ‘ανοησία’»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ήμασταν κοντά να έχουμε άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκε, όχι από τη σοφία της αμερικανικής ηγεσίας αλλά από τη σοφία της ρωσικής ηγεσίας».

Αυτό αποκάλυψε ο Μπασάρ αλ Άσαντ μιλώντας στο RT προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε τη ρωσική στήριξη, αλλά χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να αποφύγουμε την αμερικανική ‘ανοησία’ για να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας».

Παράλληλα υποστήριξε πως η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους με πυραύλους ήταν περιορισμένης έκτασης επειδή «Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν δημοσίως ότι πρόκειται να καταστρέψουν τις βάσεις που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων». Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε πως οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για «συνολική επίθεση σε όλη τη Συρία».

«Είπαν μια ιστορία (σ.σ. αναφέρεται στη φερόμενη χρήση χημικών από το καθεστώς του), είπαν ένα ψέμα και η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο και στη Δύση δεν πίστεψε την ιστορία τους, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω. Έτσι, έπρεπε να κάνουν κάτι, ακόμη και σε μικρότερη κλίμακα», ανέφερε ο Άσαντ, σχολιάζοντας τις κοινές εναέριες επιδρομές εναντίον των φερόμενων εγκαταστάσεων χημικών όπλων της Συρίας που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Απριλίου από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.