ΔΙΕΘΝΗ

Διαδήλωση στα Σκόπια κατά της αλλαγής ονόματος

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2018, 08:04 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2018, 10:07
Διαδήλωση στα Σκόπια κατά της αλλαγής ονόματος
Facebook Twitter Whatsapp

Εκλογές ζητά ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ώρα που ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίζεται αισιόδοξος για λύση στο Σκοπιανό στην ΠΓΔΜ  πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση από την αντιπολίτευση.

Ο ηγέτης της, Χρίστιαν Μιτσκόσκι (VMRO DPMNE), ζήτησε πρόωρες εκλογές καθώς αντιτίθεται στην αλλαγή ονόματος.

«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες και ας δούμε αν ο λαός συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του» είπε ο Μιτσκόσκι.

Υπογράμμισε πως η χώρα του ζει ιστορικές στιγμές και ότι απαιτείται ευθύνη και αποφασιστικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εκφοβίσει τον κόσμο για να μην πάει στη συγκέντρωση.

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε “όχι συνομιλίες για την ταυτότητα” αλλά είδαμε ότι τελικά αποφάσισε μόνος του. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας. Ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα. Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία».

Ο Μιτσκόκσι άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για οικονομικές αποτυχίες, ψεύτικες υποσχέσεις, μείωση συντάξεων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κ.ά. και υποστήριξε ότι οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι πατριώτες είναι στη φυλακή.

Να σημειώσουμε πως στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βίντεο λέγοντας: «Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ' εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».