Συριακές δυνάμεις περιπολούν σήμερα στη Λατάκεια, μια ημέρα μετά το αιματηρό σφυροκόπημα από άρματα μάχης και πολεμικά πλοία του λιμανιού αυτού της βορειοδυτικής Συρίας που ανάγκασε σε έξοδο χιλιάδες Παλαιστινίους.
Σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ενώ ένας ακόμα υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη χθες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι πρόσφυγες του καταυλισμού του Ραμλ στη Λατάκεια, αναγκάσθηκαν να τον εγκαταλείψουν για να γλιτώσουν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Η UNRWA ζήτησε άμεση πρόσβαση στον καταυλισμό αυτόν.

Ανώτερος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαρακτήρισε την επίθεση αυτή "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", το οποίο στρέφεται κατά "του παλαιστινιακού λαού και των σύρων αδελφών του".

Στις ΗΠΑ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή για πρώτη φορά σε επίθεση συριακών πολεμικών πλοίων, αλλά ούτε και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει συμβεί αυτό.

Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραχμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε ότι τα γεγονότα στη Συρία "είναι εσωτερική υπόθεση" και ότι "μια ξένη επέμβαση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ενώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα".

"Οι ηγέτες της Δύσης και ιδιαίτερα οι αμερικανοί έχουν συνηθίσει να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και χρησιμοποιούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις και να τις καταλάβουν", υποστήριξε ο ιρανός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Μεχμανπαράστ, μια αμερικανική επέμβαση "θα τροφοδοτούσε το μίσος των λαών της περιοχής κατά των ΗΠΑ".
TAGS