current views are: 6

7 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση07:24

Ορδές παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ, παρά τη «μηδενική ανοχή» Τραμπ

Από τις αρχές Μαΐου έχει ζητήσει να χωρίζονται τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους.

Δημοσίευση 07:24’

Από τις αρχές Μαΐου έχει ζητήσει να χωρίζονται τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν καταφέρνει να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη.

Από τις αρχές Μαΐου έχει ζητήσει να ασκούνται διώξεις εναντίον οποιουδήποτε περάσει παράτυπα τα σύνορα, αλλά και να χωρίζονται τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους.

Παρόλα αυτά τον Μάιο οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα σύνορα σημείωσε αύξηση 160% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και μικρή αύξηση σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι οικογένειες αλλά και ασυνόδευτοι ανήλικοι εξακολουθούν να φτάνουν κατά μεγάλες ομάδες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ όπου η βία τους ωθεί να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ.

Οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν ενισχυθεί από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ, ενώ στις αρχές Απριλίου στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν στα σύνορα.

«Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι, αν και η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου, θα χρειαστούν παρατεταμένες προσπάθειες και συνεχή κινητοποίηση πόρων για πολλούς μήνες προκειμένου να εξαρθρωθούν τα καρτέλ, οι διακινητές και οι κακοποιοί», σχολίασε ο Τάιλερ Χούλτον εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο Τραμπ είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης τους πρώτους οκτώ μήνες της προεδρίας του το 2017, αποδίδοντάς την στη σκληρή μεταναστευτική πολιτική που υιοθέτησε.

Όμως, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία στοιχεία τον εξόργισαν και τον οδήγησαν να ανακοινώσει μέτρα όπως ο χωρισμός των παιδιών των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τους γονείς τους και η άσκηση διώξεων εναντίον οποιουδήποτε περάσει τα σύνορα χωρίς χαρτιά, ακόμη και των αιτούντων άσυλο.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα