current views are: 10

7 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση20:34

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Κολοράντο – Εκκενώνονται κατοικίες

Σε πύρινο κλοιό το Κολοράντο με τους κατοίκους να έχουν ειδοποιηθεί για να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Δημοσίευση 20:34’

Σε πύρινο κλοιό το Κολοράντο με τους κατοίκους να έχουν ειδοποιηθεί για να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νοτιοδυτικό Κολοράντο διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η περιοχή απειλείται από μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και οι καιρικές συνθήκες με την πολλή ζέστη και τους ισχυρούς ανέμους δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η εντολή εκκένωσης αφορά ανθρώπους που ζουν κοντά στη Χερμόζα, μια κοινότητα που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Ντουράνγκο. Πριν από μία εβδομάδα, εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της “Πυρκαγιάς 416” που έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι το πρωί σήμερα είχαν εκτοπιστεί οι κάτοικοι 1.200 σπιτιών. Οι ένοικοι άλλων 1.600 κατοικιών διατάχθηκαν να προετοιμαστούν για μια πιθανή εκκένωση, είπε η Μέγκαν Γκρέιαμ, η εκπρόσωπος τη κομητείας Λα Πλάτα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για σήμερα θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, ανέμους ταχύτητας 25 χιλιομέτρων την ώρα και χαμηλά επίπεδα υγρασίας. Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες προετοιμάζονται για “άλλη μια δύσκολη ημέρα”, σημείωσε η δασική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η πυρκαγιά, που ελέγχεται μόνο σε ποσοστό 10%, έχει επεκταθεί προς τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια αλλά δεν έχει περάσει τον αυτοκινητόδρομο 550 και έτσι οι πυροσβέστες μπόρεσαν να προστατεύσουν τα σπίτια στα ανατολικά του δρόμου αυτού, εξήγησε η Γκρέιαμ.


σχετικα αρθρα