ΔΙΕΘΝΗ

Φωτογραφία έπος από την G7: Μέρκελ «εναντίον» Τραμπ

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2018, 20:45 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2018, 22:11
Φωτογραφία έπος από την G7: Μέρκελ «εναντίον» Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Το επίμαχο καρέ φαίνεται ότι αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό το  κλίμα που επικρατεί στον Καναδά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λένε ότι κάποιες φορές μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και με την φωτογραφία που ανήρτησε στο twitter η Καγκλάριος Άνγκελα Μέρκελ στην οποία εμφανίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόνλαντ Τράμπ περικυκλωμένος από τους ηγέτες των άλλων χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο της G7.

Το επίμαχο καρέ, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν συζητηθεί στη σημερινή διάσκεψη, φαίνεται ότι αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό το  κλίμα που επικρατεί στον Καναδά.

 Habemus συμφωνία

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε πως οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που συναντώνται στην Καναδά «κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή δήλωση για το εμπόριο» χαιρετίζοντας την «πρόοδο» που επιτεύχθηκε η οποία «ωστόσο δεν διευθετεί τα πάντα», όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Άγγελα Μέρκελ.

«Άρα βούλησή μας είναι να συνεχίσουμε την εργασία τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον των δημοσιογράφων στη Λα Μαλμπέ. Το κείμενο για το εμπόριο αναμένεται, όπως είπε, να επαναβεβαιώσει «την προσήλωσή μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου» και τη βούληση «να έχουμε μια πολιτική στο θέμα των δασμών, των εμπορικών φραγμών που συνίσταται στη μείωσή τους και να πάμε μπροστά».