Στις 2 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Μπόζινταρ Τζέλιτς.
«Ορισμένοι θέλουν να υπονομεύσουν τη θέση της Σερβίας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Τα πρόσφατα γεγονότα στο Κόσοβο θα πρέπει να εξεταστούν υπό αυτό το πρίσμα. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καταλήξουμε σε συμβιβασμό αναφορικά με τις σφραγίδες των τελωνείων, αλλά υπό καμιά προϋπόθεση δεν θα παραβιάσουμε τις 'κόκκινες γραμμές' της κρατικής μας πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Τζέλιτς.

«Τα όσα συνέβησαν στο Κόσοβο ήταν μάλλον δραματικά και καταδεικνύουν ότι μονομερείς αποφάσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και δεν μπορούν να παράγουν λύσεις», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βρούμε λύση στην εκπροσώπηση του Κοσόβου στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά θα πρέπει αυτό να συνάδει με τα κρατικά συμφέροντα της Σερβίας», επανέλαβε ο κ. Τζέλιτς.

Ο διάλογος μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και διεξάγεται στις Βρυξέλλες.