ΔΙΕΘΝΗ

Στον αέρα η επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στο Παρίσι λόγω της υπόθεσης Aquarius

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 19:07 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 19:13
Στον αέρα η επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στο Παρίσι λόγω της υπόθεσης Aquarius
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Τζουζέπε Κόντε απαιτεί συγγνώμη από τον Μακρόν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε άφησε την Τετάρτη να εννοηθεί ότι δεν θα μεταβεί στο Παρίσι την Παρασκευή για την προγραμματισμένη επίσκεψή του αν δεν του ζητήσει συγγνώμη από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την υπόθεση του πλοίου Aquarius.

Η Γαλλία επέκρινε την Ιταλία για την άρνησή της να υποδεχτεί το σκάφος, το οποίο έχει μισθωθεί από γαλλική οργάνωση και μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική που διασώθηκαν στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos, από πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης διαρρέει ότι ο Κόντε φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες: «Δεν έχω καμία αμφιβολία, αν ο Μακρόν δεν ζητήσει συγγνώμη στην Ιταλία, θα μείνω στην Ρώμη. Δεν υπάρχει καμία ταλάντευση. Όποιος λαθεύει, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να ζητά συγγνώμη. Να ζητηθεί συγγνώμη στην Ιταλία, πριν από εμένα. Σώσαμε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, όλοι η Ευρώπη πρέπει να το θυμάται».

Το περιθώριο για να μπορέσει να λήξη η πολιτική αυτή αντιπαράθεση και να προγραμματισθεί κανονικά το ταξίδι, φέρεται ότι θα εξαντληθεί με την πάροδο της σημερινής ημέρας.