Επτά αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν από την έκρηξη μίας παγιδευμένης μοτοσικλέτας σε αγορά στην επαρχία Ουρουζγκάν στο νότιο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο διευθυντής των τοπικών υπηρεσιών Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Μιλάντ Μοντάσερ, εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον απολογισμό, η μοτοσικλέτα εξερράγη σε μία αγορά που ήταν γεμάτη κόσμο.

"Οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας επτά πολίτες σκοτώθηκαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός διευθυντής Υγείας Χαν Άκα Μιάχελ.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 18:30 τοπική ώρα στην αγορά της περιοχής Ντιχραούντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την επαρχία Κανταχάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν.

Εντωμεταξύ ένας Αφγανός που εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας για τις διεθνείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ (Isaf) δέχθηκε έναν πυροβολισμό και σκοτώθηκε στο αρχηγείο της Isaf.

Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το συμβάν όμως δεν ήταν σε θέση να πει ποιος ήταν ο δράστης.

"Δυστυχώς υπέκυψε στους τραυματισμούς που υπέστη από τον πυροβολισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Isaf αντισυνταγματάρχης Τζίμι Κάμινγκς.

Ο Κάμινγκς πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο δράστης ήταν μέλος της Isaf.