Με σκεπτικισμό αντέδρασε ο γερμανικός Τύπος απόψε στις ανακοινώσεις περί της μη έκδοσης ευρωομολόγων που έκαναν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο Παρίσι.

"Τα ευρωομόλογα θα εκδοθούν. Είναι αναπόφευκτο", προβλέπει η General Anzeiger στο κύριο άρθρο της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της. Η εφημερίδα, που εκδίδεται στη Βόνη, χαρακτηρίζει το ευρωομόλογο "πιο έντιμη λύση" από ένα ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης ή μια κεντρική τράπεζα που "αγοράζοντας ομόλογα θα μετατρεπόταν σε Κακή Τράπεζα".

Η εφημερίδα Tageszeitung της αριστεράς επιφυλάσσει την ίδια υποδοχή στις δηλώσεις της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Στο κύριο άρθρο της γράφει ότι "η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ακόμη να αποφύγει τα ευρωομόλογα χάρη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας" και προσθέτει: "Αυτήν την ελπίδα, η καγκελάριος Μέρκελ μπορεί να την πενθήσει. Οι επενδυτές ξέρουν ότι (οι πόροι) του Ταμείου θα αυξηθούν και παρ' όλα αυτά πανικοβάλλονται" Σύμφωνα με τη βερολινέζικη εφημερίδα, το Ταμείο "απέτυχε προτού να αναπτυχθεί" και πλέον "τελευταίο οχυρό απομένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το ευρωομόλογο".