ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι θέλει να φακελώσει τους Ρομά

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 17:09 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2018, 18:57
Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι θέλει να φακελώσει τους Ρομά
Photo: ΑΠΕ-EPA
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιδράσεις για σχέδιο απογραφής των Ρομά στη χώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία,έκανε γνωστή σήμερα ο Ματτέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.

Ο Σαλβίνι ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του να ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

«Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ» δήλωσε ο Σαλβίνι.

Ωστόσο οι ενώσεις των Ρομά και Σίντι απάντησαν στον Σαλβίνι ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας.

«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποίος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής, και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν» διευκρίνισαν οι οργανώσεις.

Υπενθύμισαν εξάλλου ότι «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στη χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, επομένως είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ