ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν χάνει την ψυχραιμία του και… τα χώνει σε μαθητή

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 17:07 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2018, 21:53
Ο Μακρόν χάνει την ψυχραιμία του και… τα χώνει σε μαθητή
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Να κάνεις επανάσταση όταν βγάλεις δικά σου χρήματα

Ένα μικρό αλλά αυστηρό μάθημα, αποφάσισε να δώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ένα μαθητή, ο οποίος τον αποκάλεσε με το μικρό του όνομα.

Το περιστατικό, συνέβη τη Δευτέρα, στο Mont Valérien, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, όπου ο Μακρόν παρέστη στους εορτασμούς για την εθνική εορτή. Όταν ο Γάλλος πρόεδρος, πλησίασε τους παρευρισκόμενους που τον παρακολουθούσαν πίσω από τα κάγκελα, για να τους χαιρετήσει, ένας μαθητής του είπε: «Είσαι καλά, Μανιού;»

Ο Μακρόν τότε φανερά δυσαρεστημένος από τον τόνο του νεαρού του απάντησε με αυστηρό ύφος: «Οχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι». Ο νεαρός απάντησε αμήχανα «Συγγνώμη Κύριε Πρόεδρε» αλλά o Μακρόν συνέχισε: «Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Επομένως μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και επομένως πρέπει να με αποκαλείς «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας» ή «Κύριε». Εντάξει; Αντε», είπε σε έντονο ύφος.

Παρά τη συγγνώμη του νεαρού, ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Και πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», είπε μπροστά στην κάμερα του LCI, ενώ συνέχισε να χαιρετά τους δεκάδες άλλους νέους που ήρθαν να τον χαιρετίσουν.