current views are: 11

19 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση14:51

Ιταλία: Ο Σαλβίνι επιμένει για απογραφή των Ρομά

«Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους»

Δημοσίευση 14:51’

«Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, επιμένει στην πρότασή του για απογραφή των Ρομά, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, της Καθολικής Εκκλησίας και του ίδιου του Κινήματος Πέντε Αστέρων που συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία.

Ο γραμματέας της Λέγκα, επανερχόμενος στο θέμα, έγραψε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook: «”Απογραφή” των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι έγραψε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις». Ο Ιταλός υπουργός ανήρτησε και σχετική φωτογραφία.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να μηνύσει τον Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Την Δευτέρα, ιταλικές οργανώσεις είχαν επισημάνει στον Σαλβίνι ότι η νομοθεσία της χώρας δεν επιτρέπει απογραφή με βάση φυλετικά κριτήρια.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος επιμένει σε απελάσεις παράτυπων αλλοδαπών, είχε δηλώσει προκλητικά πως «τους Ιταλούς Ρομά δυστυχώς πρέπει να τους κρατήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα