ΔΙΕΘΝΗ

Παρά τις διαψεύσεις, ο Τραμπ επιμένει για την εγκληματικότητα στη Γερμανία

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2018, 18:18 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2018, 19:26
Παρά τις διαψεύσεις, ο Τραμπ επιμένει για την εγκληματικότητα στη Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει να αγνοεί τα επίσημα στοιχεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρά τη δημοσιοποίηση επίσημων στατιστικών στοιχείων που τον διαψεύδουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε την Τρίτη ότι η εγκληματικότητα καταγράφει άνοδο στη Γερμανία εξαιτίας της μετανάστευσης.

 «Η εγκληματικότητα στη Γερμανία καταγράφει άνοδο άνω του 10% (οι αρμόδιες αρχές δεν θέλουν να υπολογίζουν αυτά τα εγκλήματα) από τη στιγμή που (άρχισαν) να αποδέχονται τους μετανάστες» ήταν το tweet που έστειλε σήμερα το πρωί, μία ημέρα αφότου παρενέβη με ένα πρώτο μήνυμά του στην πολιτική αντιπαράθεση που εκτυλίσσεται στη Γερμανία με επίκεντρο τη μετανάστευση.

 

«Είναι ακόμα χειρότερο σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε, την ώρα που μαίνεται η διαμάχη για τον χωρισμό 2.300 παιδιών από τους γονείς τους, που εισήλθαν στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα χαρτιά.

Το 2017, η γερμανική αστυνομία κατέγραψε 5.761.984 εγκληματικές ενέργειες, ήτοι μια μείωση 5,1% σε σύγκριση με το 2016, όπου ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 6.537.748 εγκληματικές ενέργειες.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ διατύπωνε την ικανοποίησή του, καθώς ο αριθμός των επιθέσεων κατά προσώπων ή περιουσιών είχε υποχωρήσει το 2017 «στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992».

Σε μια μακρά σειρά από tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε εκ νέου της αμφιλεγόμενης μεταναστευτικής πολιτικής του, η οποία προκαλεί αντιδράσεις και στους κόλπους του ίδιου του κόμματος.

«Εάν δεν έχετε σύνορα, δεν έχετε χώρα!» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Από την ανακοίνωση της αμερικανικής πολιτικής «μηδενικής ανοχής» στις αρχές Μαΐου, 2.342 παιδιά και νεαροί μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, όπως καταδεικνύουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία. Σε πολλές περιπτώσεις οι ανήλικοι μετανάστες οδηγούνται σε περιφραγμένους χώρους, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ/AFP