current views are: 5

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση08:37

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

“Δεν πιστεύουμε ότι η έκρηξη συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο”

Δημοσίευση 08:37’

“Δεν πιστεύουμε ότι η έκρηξη συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο”

Η μικρή έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στον σταθμό Σάουθγκεϊτ του μετρό, στο βόρειο Λονδίνο, οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με την Μητροπολιτική αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

“Η έκρηξη φαίνεται στο τρέχον στάδιο της έρευνας ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Η Met Police και η BTP (αστυνομία των μέσων μεταφοράς) εργάζονται από κοινού για να εξακριβώσουν το σύνολο των αιτιών”, σημειώνει η Met σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα χθες η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε με τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε στις 19:03 τοπική ώρα (21:03 ώρα Ελλάδος) για μια μικρή έκρηξη στον σταθμό του Σάουθγκεϊτ στο βόρειο Λονδίνο. Αμέσως έστειλε ομάδες της, ενώ στον σταθμό έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα. Επίσης αποκλείστηκε η πρόσβαση στον σταθμό και ορίστηκε μια περίμετρος ασφαλείας.

“Δεν πιστεύουμε ότι η έκρηξη συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο”, ανακοίνωσε λίγο αργότερα η BTP στον λογαριασμό της στο Twitter, ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι απ’όσο γνωρίζει “δεν προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί”.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λονδίνου ενημέρωσε στη συνέχεια ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου σε τρεις ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στο Twitter, ορισμένοι χρήστες περιέγραψαν σκηνές πανικού. “Βρισκόμουν στον Σάουθγκεϊτ όταν άρχισε όλη η αναταραχή”, έγραψε ο @Nakzokulah. “Μύριζε κάτι καμένο (σαν λάστιχο) και είδα πολλούς να τρέχουν προς τις εξόδους”, πρόσθεσε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα