Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου πρότεινε την τροποποίηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, προκειμένου τα μαθήματα στα σχολεία να γίνονται εκτός της μαυροβουνιακής και στη σερβική γλώσσα. Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου έβαλε τις τελευταίες "πινελιές" στο σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο και προώθησε στη βουλή προς ψήφιση, κατόπιν της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός της χώρας Ίγκορ Λούκσιτς με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Μαυροβούνιος πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος (SNP) Σέρτζαν Μίλιτς, τον επικεφαλής του κόμματος Νέα Σερβική Δημοκρατία (NOVA) Άντρια Μάντιτς, τον αναπληρωτή πρόεδρο του Κινήματος για Αλλαγές Μπράνκο Ραντούλοβιτς, παρουσία του υπουργού Παιδείας Σλάβολιουμπ Στιγέποβιτς.

 Έπειτα από την τρίωρη συνάντηση, ο κ. Μάντιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου συμφώνησε στην τροποποίηση των νόμων που αφορούν την εκπαίδευση και την υπηκοότητα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση του νέου εκλογικού νόμου, που αποτελεί και την πρώτη προϋπόθεση που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), προκειμένου να παράσχει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ποντγκόριτσα.