current views are: 9

22 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση18:21

Σε αλλαγή στάσης της Γαλλίας για την ευρωπαϊκή ένταξη της ΠΓΔΜ ελπίζει ο Ζάεφ

O Ζάεφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν θα μείνει αδιάφορο στην ευρωπαϊκή συμπεριφορά που επιδεικνύει η πΓΔΜ και στις πολιτικές φιλίας που ασκεί, οι οποίες, όπως είπε, είναι αναγκαίες για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη συνολικά.

Δημοσίευση 18:21’

O Ζάεφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν θα μείνει αδιάφορο στην ευρωπαϊκή συμπεριφορά που επιδεικνύει η πΓΔΜ και στις πολιτικές φιλίας που ασκεί, οι οποίες, όπως είπε, είναι αναγκαίες για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη συνολικά.

Την αισιοδοξία του ότι τα ευρωπαϊκά όργανα που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ εξέφρασε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιφυλάξεις της Γαλλίας σε σχέση με τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο Ζάεφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν θα μείνει αδιάφορο στην ευρωπαϊκή συμπεριφορά που επιδεικνύει η πΓΔΜ και στις πολιτικές φιλίας που ασκεί, οι οποίες, όπως είπε, είναι αναγκαίες για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη συνολικά.

“Το ολλανδικό κοινοβούλιο έλαβε χθες θετική απόφαση για τη χώρα μας. Ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνει στο μέλλον και για την Αλβανία, επειδή και αυτοί εργάστηκαν πολύ ως χώρα. Ελπίζω, σε ότι αφορά τη χώρα μας, ότι και η Γαλλία και οι άλλες χώρες που έχουν επιφυλάξεις θα κάνουν τη στροφή (στη στάση τους), επειδή οι μεταρρυθμίσεις εντός της Ε.Ε. μπορούν να γίνουν παράλληλα με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την “Μακεδονία”… Ελπίζω ότι θα μαλακώσει η στάση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Κατανοώ την εσωτερική συζήτηση που διεξάγεται στην Γαλλία, αλλά η Γαλλία είναι μεγάλος φίλος μας”, είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πρόσθεσε, ότι έχει προσδοκίες για τη λήψη μίας θετικής απόφασης η οποία, τουλάχιστον, θα επιβεβαιώνει την σύσταση της Κομισιόν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και θα δίνει το έναυσμα για τη διαδικασία screening. “Ελπίζω σε μία θετική απόφαση, που θα δηλώνει την ετοιμότητα για την πραγματοποίηση διακυβερνητικών διασκέψεων, από τις οποίες θα προκύψει και η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Είμαι αισιόδοξος, γνωρίζω ότι η Ευρώπη δεν θα χάσει την ευκαιρία να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την “Μακεδονία” και όλους τους πολίτες της για όσα κάναμε για την καλύτερη κοινή συμβίωσή μας”, κατέληξε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.


σχετικα αρθρα