ΔΙΕΘΝΗ

Έπειτα από μία εβδομάδα στη Μεσόγειο, το πλοίο Lifeline έφθασε στη Μάλτα

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2018, 22:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2018, 22:28
Έπειτα από μία εβδομάδα στη Μεσόγειο, το πλοίο Lifeline έφθασε στη Μάλτα
Photo: Mission Lifeline
Facebook Twitter Whatsapp
Τέλος της Οδύσσειας για 233 πρόσφυγες και μετανάστες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To πλοίο Lifeline της ομώνυμης γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, στο οποίο επιβαίνουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, εισήλθε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα, έπειτα από μια εβδομάδα αναμονής στη Μεσόγειο.

Μόλις προσδεθεί, θα εαποβιβάσει τους 233 πρόσφυγες και μετανάστες που είχε διασώσει και οι οποίοι κατόπιν θα μεταφερθούν σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Μάλτας.

Το Lifeline αφίχθη στο λιμάνι της Βαλέτας γύρω στις 20.40 ώρα Ελλάδας.

«Στο Lifeline θα δοθεί άδεια να εισέλθει σε λιμάνι της Μάλτας, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση (των στοιχείων των μεταναστών), την επαλήθευση ότι δικαιούνται άσυλο και τη μεταφορά τους σε άλλα κράτη μέλη» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ νωρίτερα.

«Η κυβέρνηση της Μάλτας πήρε την πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης προτού η κατάσταση κλιμακωθεί σε μια ανθρωπιστική κρίση» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το πλήρωμα διάσωσε 233 ανθρώπους» επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Lifeline Άξελ Στάιερ, ενώ το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι της Βαλέτας.

Συνολικά 8 ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθούν τους μετανάστες: η Μάλτα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/AFP