current views are: 8

30 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση17:06

Ηχηρό μήνυμα κατά Τραμπ από χιλιάδες διαδηλωτές για το μεταναστευτικό

Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ

Δημοσίευση 17:06’

Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, για να ζητήσουν κυρίως την άμεση επανένωση των παιδιών με τους γονείς τους που έχουν συλληφθεί ως παράνομοι μετανάστες στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση οργανώνεται στην Ουάσινγκτον στο πάρκο που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο. Αλλά ο πρόεδρος βρίσκεται ως συνήθως σε ένα από τα πολλά γήπεδα γκολφ που βρίσκονται στη ιδιοκτησία του, στο Μπέντμισνστερ, κοντά στην Νέα Υόρκη.

«Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν ενωμένες», είναι το σύνθημα της ημέρας, την ώρα που οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν πλέον εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στους γονείς τους, μία επιχείρηση που καθυστερεί.

Στην Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο νότιο Μανχάταν για να κάνουν πορεία διασχίζοντας την Μπρούκλιν Μπριτζ με κατεύθυνση το Μπρούκλιν.

Τα συνθήματα, «Διαλύστε το ICE», «Η δική μας Νέα Υόρκη είναι μία Νέα Υόρκη των μεταναστών» ή ακόμη «Οι οικογένειες πρέπει να μείνουν μαζί» είναι γραμμένα σε πλακάτ. «Πείτε το δυνατά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ».

Η Κόρτνι Μαλόι, μία 34χρονη δικηγόρος, κρατά ένα πανώ που γράφει: «Το μόνο μωρό που του αξίζει να είναι σε κλουβί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ».

«Πραγματικά, είναι πολύ σημαντικό για μας να δείξουμε στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μετανάστες, ότι είμαστε με το μέρος τους. Αυτό, δεν είναι η Αμερική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

την Πέμπτη, 600 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, συνελήφθησαν και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες από την αστυνομία του Καπιτωλίου, αφού διαδήλωσαν πολύ ηχηρά στο εσωτερικό κτιρίου της Γερουσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπαναχώρησε στις 20 Ιουνίου στην πολιτική του χωρισμού των οικογενειών, αλλά μέχρι χθες περί τα 2.000 παιδιά επί συνόλου 2.300, περίμεναν να ξαναβρούν τους γονείς τους. Τα παιδιά κρατούνται σε κέντρα σε ολόκληρη την χώρα, ορισμένες φορές σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από τους τόπους όπου κρατούνται οι γονείς.

Ομοσπονδιακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο έδωσε στις ομοσπονδιακές αρχές προθεσμία 30 ημερών για την επανένωση των οικογενειών και 15 ημερών στις περιπτώσεις που τα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Οι καθυστερήσεις αυτής της διαδικασίας και η ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ ότι πλέον υπό κρατησιν θα τίθενται ολόκληρες οι οικογένειες, χωρίς εξαίρεση εξαιτίας της παρουσίας των παιδιών, προκαλούν την οργή της αμερικανικής αριστεράς και την δυσαρέσκεια μέρους των Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: ΑΠΕ

 


σχετικα αρθρα