current views are: 5

2 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση09:15

Γάλλος κατάδικος έγινε Παλαιοκώστας – Δραπέτευσε με ελικόπτερο

Ένας από τους συγκρατούμενούς του, βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ο κατάδικος τρέχει στο προαύλιο και κατευθύνεται προς το ελικόπτερο

Δημοσίευση 09:15’

Ένας από τους συγκρατούμενούς του, βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ο κατάδικος τρέχει στο προαύλιο και κατευθύνεται προς το ελικόπτερο

Ο διαβόητος ληστής Ρεντουάν Φαΐντ, πραγματοποίησε κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο, από τη γαλλική φυλακή Ρέο, αντιγράφοντας τον τρόπο απόδρασης του Παλαιοκώστα.

Μάλιστα, ένας από τους συγκρατούμενούς του, βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ο κατάδικος τρέχει στο προαύλιο και κατευθύνεται προς το ελικόπτερο που τον παρέλαβε, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται το ίδιο το ελικόπτερο την ώρα που απομακρύνεται από τη φυλακή.

Οι συνεργοί του χρησιμοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καπνογόνα και ηλεκτρικούς τροχούς, για να ξεφύγουν από τους φύλακες στο χώρο του επισκεπτηρίου και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη, στο οποίο συμμετέχουν κοντά στους 3.000 στρατιώτες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης που έφτασε χτες το βράδυ στη φυλακή του Ρέο, είπε, ότι σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η ομάδα πρέπει να χρησιμοποίησε drone για να σκανάρει την περιοχή για να δράσει την κατάλληλη στιγμή.

Ο Φαΐντ εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται επίσης υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό.


σχετικα αρθρα