current views are: 11

6 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση13:05

Το Πεκίνο προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των αμερικανικών δασμών

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προκαλούν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία

Δημοσίευση 13:05’

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προκαλούν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία

Η Κίνα κατέθεσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) προσφυγή κατά των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές, ανακοινώθηκε σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα επέβαλαν σήμερα η μία στις εξαγωγές της άλλης δασμούς σε προϊόντα ύψους 34 δισεκ. δολαρίων, με το Πεκίνο να κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι προκαλεί τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κλιμάκωσαν τη σύγκρουσή τους.

 

Λι Κετσιάνγκ: Ο εμπορικός πόλεμος δεν είναι ποτέ λύση

Κανείς δεν θα κερδίσει από έναν εμπορικό πόλεμο, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μιλώντας μερικές ώρες αφού οι ΗΠΑ και η Κίνα επέβαλαν δασμούς στο μεταξύ τους εμπόριο.

«Ο εμπορικός πόλεμος δεν είναι ποτέ λύση», δήλωσε ο Λι σε συνέντευξη τύπου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στη Σόφια, πριν τη σύνοδο με 16 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

«Η Κίνα ποτέ δεν θα ξεκινούσε έναν εμπορικό πόλεμο αλλά εάν μια πλευρά καταφύγει σε αύξηση των δασμών, τότε η Κίνα θα λάβει μέτρα ως απάντηση για να προστατεύσει τα αναπτυξιακά της συμφέροντα». ΤΦ


σχετικα αρθρα