Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου απόψε θέσεις των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews. Πρόκειται για το δεύτερο βομβαρδισμό θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ έπειτα από αυτόν χθες το βράδυ, ο οποίος έγινε μερικές ώρες μετά την αιματηρή ενέδρα που έστησαν Κούρδοι αντάρτες σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον εννέα μελών των τουρκικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι σημερινές επιδρομές είχαν στόχο θέσεις του PKK στο όρος Καντίλ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράν, όπου βρίσκεται κέντρο διοίκησης, μετέδωσε το Firatnews, το οποίο είναι καλά πληροφορημένο σχετικά με θέματα που αφορούν το PKK.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, 16 μαχητικά F-16 απογειώθηκαν γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδος από τις βάσεις τους στην Τουρκία με κατεύθυνση το βόρειο Ιράκ.

Επίσης και τα τουρκικά δίκτυα πληροφόρησης NTV και CNN-Turk έκαναν λόγο για μια "δεύτερη αεροπορική επιχείρηση" στο Ιράκ κατά του PKK.

Νωρίτερα επίσης ανταποκριτής του Ρόιτερς είχε δηλώσει και αυτός ότι τουλάχιστον 12 στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, γύρω στις 21:30 ώρα Ελλάδος.