ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες των παιδιών από το νοσοκομείο - Νέο βίντεο από τη διάσωση

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 16:40 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:32
Facebook Twitter Whatsapp

Η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών «είναι πολύ καλή»

Στη δημοσιότητα, δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από τα παιδιά που ήταν παγιδευμένα στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και πλέον νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της χώρας. Νωρίτερα το πρωί, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC δημοσίευσε ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο από τη διάσωση των παιδιών και του προπονητή τους.

Η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών «είναι πολύ καλή», σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Τόσο τα 12 αγόρια όσο και ο προπονητής τους έχασαν κατά μέσο όρο δύο κιλά τις 17 ημέρες της περιπέτειάς τους, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Όπως τόνισε ο επιθεωρητής, ένα από τα αγόρια που διασώθηκαν χθες παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ όλα τα παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και του τετάνου. 

Πηγές από τις ομάδες διασωστών, συμπεριλαμβανομένων και των δυτών, δήλωσαν στο BBC ότι στα αγόρια είχε χορηγηθεί ηρεμιστικό για να μην πανικοβληθούν την ώρα της διάσωσης. 

Τα παιδιά που έχουν βγει από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να εξακριβωθεί το εάν έχουν νοσήσει από τη νόσο των σπηλαίων που μεταδίδουν οι νυχτερίδες. 

Πηγή φωτογραφιών: AFP