Η βιρμανέζα αντιπολιτευόμενη Αούνγκ Σαν Σου Κι αναμένεται σήμερα στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, όπου προσκλήθηκε για πρώτη φορά από το καθεστώς, το οποίο μοιάζει να επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις του μαζί της, δήλωσαν βιρμανοί αξιωματούχοι προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Σου Κι, η οποία απελευθερώθηκε από την κατ' οίκον κράτηση το Νοέμβριο, πρόκειται να συμμετάσχει αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχει επίσης ο νέος πρόεδρος Τάιν Σάιν, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Οι δύο είναι πιθανό να συναντηθούν", πρόσθεσε.

Πηγές στους κόλπους του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, του κόμματος της Σου Κι που διαλύθηκε, επιβεβαίωσαν πως αναχώρησε οδικώς σήμερα το πρωί από τη Ρανγκούν για ένα ταξίδι οργανωμένο από τις αρχές.

Το καθεστώς είχε ζητήσει από τη νομπελίστρια της Ειρήνης τον Ιούνιο, μέσω της επίσημης εφημερίδας "Νέο Φως της Μιανμάρ", να σταματήσει τις πολιτικές δραστηριότητες, αλλά φαίνεται πως έκτοτε έχει αλλάξει στρατηγική.

Η Σου Κι συνάντησε δύο φορές αυτές τις τελευταίες εβδομάδες έναν υπουργό της νέας "πολιτικής" κυβέρνησης, η οποία υποσχέθηκε την περασμένη Παρασκευή ότι θα συνεχίσει το διάλογο μαζί της.