current views are: 7

13 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση13:41

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση

Η επιθεση είχε στόχο τον Σιράι Ραϊσάνι, υποψήφιο του κόμματος BAP

Δημοσίευση 13:41’

Η επιθεση είχε στόχο τον Σιράι Ραϊσάνι, υποψήφιο του κόμματος BAP

Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 40 τραυματίστηκαν την Παρασκευή, σε προεκλογική συγκέντρωση, μετά από έκρηξη βόμβας σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν στην έκρηξη και φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί ο απολογισμός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο Αγά Ουμάρ Μπουνγκαλζαΐ.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Μαστούνγκ, σε απόσταση 40 χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας, την Κουέτα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ επρόκειτο για επίθεση καμικάζι.

Σύμφωνα με τον Μπουνγκαλζαΐ, η επθεση είχε στόχο τον Σιράι Ραϊσάνι, υποψήφιο του κόμματος BAP για την συνέλευση της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών. “Υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στην Κουέτα”, δήλωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σήμερα που σχετίζεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω έντασης για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στη βόρεια πόλη Μπανού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ακράμ Καν Ντουράνι, συμμάχου του κόμματος του Σαρίφ από το κόμμα ΜΜΑ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα