current views are: 13

14 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση10:13

Φιέστα Ζάεφ σε 15 πόλεις των Σκοπίων – Γκρίνια από την αντιπολίτευση

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Σκοπιανοί και όχι το… πάρτι

Δημοσίευση 10:13’

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Σκοπιανοί και όχι το… πάρτι

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίηση του για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Θυμίζουμε πως σε μία πρωτοφανή κίνηση ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες φίλησε το στυλό που είχε χρησιμοποιήσει ο Στόλτενμπεργκ για να υπογράψει την πρόσκληση προς τη χώρα του.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ετοιμάζει το Σάββατο μια μεγάλη φιέστα που θα λάβει χώρα σε 15 πόλεις της γείτονος.

«Αυτό το Σάββατο, στις 14 Ιουλίου, ας ενωθούμε και μαζί για να γιορτάσουμε την ιστορική επιτυχία της ΠΓΔΜ», έγραψε ο σκοπιανός πρωθυπουργός στο Facebook και συνέχισε:

«Με την πρόκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ ξεκινάμε μια νέα εποχή, μια εποχή ελπίδας, η εποχή των νικών και της υπερηφάνειας. Ώρα ασφάλειας. Έρχεται η ώρα μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες! Πάμε μπροστά – Η ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ και στην ΕΕ! Τα λέμε το Σάββατο!» ολοκλήρωσε καλώντας τους πολίτες να δώσουν το «παρών».

Οι πόλεις στις οποίες θα λάβουν μέρος οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι: Σκόπια, Μπίτολα, Στρούμιτσα, Στρούγκα, Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Γκόστιβαρ, Καβάνταρτσι, Κίσεβο, Κοτσάνι, Κουμάνοβο, Πρίλεπ, Τέτοβο και Στιπ.

 

Γκρίνια από την αντιπολίτευση

Στα Σκόπια πάντως ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια για το κόστος των εκδηλώσεων, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι «ετοιμάζει γιορτή για μια διπλωματική ήττα, και το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ».

«Σύντομα θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της γιορτής, θα ανακοινώσουμε δημόσια και διαφανώς όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων», δήλωσε στο makfax ο Μίλε Μποσνιακόφσκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε πώς αποφασίστηκε σε ποιες πόλεις θα γίνει το πάρτι, ούτε πώς επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες.

Οι Σκοπιανοί γυρίζουν την πλάτη στη… φιέστα

Μπορεί ο Ζοραν Ζαεφ να ετοιμάζει πάρτι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ενταξιακή πορεία της χώρας του στο ΝΑΤΟ, όμως μάλλον οι Σκοπιανοί του… γυρνούν την πλάτη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στα Ελληννο-σκοπιανά σύνορα οι εικόνες είναι ενδεικτικές για τις… προτιμήσεις των γειτόνων.

Στα τελωνεία καταγράφηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα Σκοπιανών, που περιμένουν για να περάσουν στην Ελλάδα.

Όπως λένε, αυτό που περισσότερο από όλα τους ενδιαφέρει σήμερα, δεν είναι τα πάρτι με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες που έχει στήσει ο Πρωθυπουργός της FYROM, αλλά οι παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα μπορέσουν να δροσιστούν και να περάσουν ευχάριστα την ημέρα τους.


σχετικα αρθρα