Η πλειοψηφία των Γερμανών αμφιβάλλουν για την ικανότητα της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ να διευθετήσει την παρούσα οικονομική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Στην ερώτηση σχετικά με τον βαθμό εμπιστοσύνης που αποδίδουν στην Αγγελα Μέρκελ και στη γερμανική κυβέρνηση για την επίλυση της οικονομικής κρίσης, το 55% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν "λίγη εμπιστοσύνη" και το 20% "καθόλου εμπιστοσύνη", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap.

Μόνο το 19% έχουν "μεγάλη εμπιστοσύνη" και το 3% "πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη" , ενώ το 3% "δεν απαντά", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις 16 και 17 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα της γαλλο-γερμανικής συνάντησης κορυφής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Γερμανοί έχουν ακόμη λιγότερη εμπιστοσύνη στον Νικολά Σαρκοζί και τη γαλλική κυβέρνηση για την επίλυση της κρίσης: το 63% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν "λίγη εμπιστοσύνη" και το 20% "καθόλου εμπιστοσύνη". Μόνο το 15% έχουν "μεγάλη εμπιστοσύνη" και το 2% "δεν γνωρίζουν".