current views are: 9

16 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση07:35

Το τουρκικό λόμπι με ολοσέλιδη διαφήμιση στην Washington Post ζητά την έκδοση Γκιουλέν

Η TASC διευθύνεται από Αμερικανούς τουρκικής καταγωγής προσκείμενους στο κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ

Δημοσίευση 07:35’

Η TASC διευθύνεται από Αμερικανούς τουρκικής καταγωγής προσκείμενους στο κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ

Με αφορμή την επέτειο των δύο ετών από το πραξικόπημα,  το τουρκικό λόμπι στην Αμερική συνεχίζει τις πιέσεις για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Με μια ολοσέλιδη καταχώρηση-διαφήμιση στην εφημερίδα Washington Post ζητά την έκδοσή του στην Τουρκία ως υπεύθυνου για τον θάνατο εκατοντάδων πολιτών τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με το HellasJournal.gr, την καταχώρηση πλήρωσε η οργάνωση Turkey-American National Steering Committee (TASC) με τον τίτλο “Απαιτούμε δικαιοσύνη”  και υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζουμε τις πιέσεις εναντίον του Γκιουλέν και τη οργάνωσής του.

Στη καταχώρηση ο Γκιουλέν παρομοιάζεται με τον σεΐχη Ομάρ Αμπντούλ Ραχμάν που καταδικάστηκε σε ισόβια στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο εγκέφαλος των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στο World trade Center το 1993. Και η καταχώρηση αναφέρει ότι σε αντίθεση με την περίπτωση του Ραχμάν, «κάθε μέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες καθυστερούν την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία, ο λαός της στερείται δικαιοσύνης για τη φρίκη που υπέστη στις 15 Ιουλίου 2016».

Η καταχώρηση της TASC ισχυρίζεται ότι ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκμεταλλευόμενοι το εκπαιδευτικό συστήμα μέσω διεφθαρμένων επιχειρήσεων, παραβιάσεων δεοντολογίας, μεταναστευτικών παρανομιών και αθέμιτων εργασιακών πρακτικών καθώς και εκβιασμών.

Τέλος προειδοποιεί τους Αμερικανούς ότι το Κίνημα Γκοουλέν προσπαθεί συστηματικά να διεισδύσει σε δημόσιους θεσμούς και επαίνεί όσους καταγγέλλουν και συνεργάζονται με τις τουρκικές και τις αμερικανικές αρχές για να σταματήσουν την «FETΟ» (όπως ονομάζουν την οργάνωση του Γκιουλέν)

Η TASC διευθύνεται από Αμερικανούς τουρκικής καταγωγής προσκείμενους στο κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ  και ενεργεί ως ομπρέλα για πολλούς φιλοτουρκικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με τους Αμερικανούς για το θέμα αυτό και κρατά όμηρους στην Τουρκία Αμερικανούς υπηκόους για να τους ανταλλάξει με τον Ιμάμη Γκιουλέν. Ο πιο γνωστός Αμερικανός φυλακισμένος είναι ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, που βρίσκεται φυλακισμένος στη Σμύρνη κατηγορούμενος για συνεργασία με τον Γκιουλέν και τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει γράψει στο Twitter και έχει αναφέρει πολλές φορές δημόσια ότι ο πάστορας δεν είναι κατάσκοπος. Όσο είμαι εγώ κατάσκοπος είναι και αυτός έγραψε ο Αμερικανός πλανητάρχης. Του αγώνα για επιστροφή του πάστορα στην Αμερική ηγουνται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς και πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές.

 


σχετικα αρθρα