Ένας υπαξιωματικός των καραμπινιέρων, σαράντα έξι ετών, συνελήφθη στο χωριό Γκρότε Ντι Κάτρο, (περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης), με την κατηγορία ότι διατηρούσε μικρή καλλιέργεια μαριχουάνας, με δεκαεπτά συνολικά φυτά.
Ο καραμπινιέρος ήταν υπεύθυνος, εδώ και δέκα χρόνια για την τήρηση της δημόσιας τάξης στο Γκρότε Ντι Κάστρο (κοντά στην πόλη Βιτέρμπο) και σύμφωνα με ανακριτές, είχε οργανώσει την παράνομη καλλιέργεια σε συνεργασία με τον αδελφό του, τριάντα έξι ετών, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

«Παρά το ότι οι έρευνες αφορούσαν έναν συνάδελφό μας, κινηθήκαμε με την μεγαλύτερη δυνατή αμεροληψία, αμεσότητα και αυτοπεποίθηση», αναφέρει, σε ανακοινωθέν της, η περιφερειακή διεύθυνση των καραμπινιέρων.

Κάτοικοι του Γκρόττε Ντι Κάστρο μίλησαν στον ιταλικό τύπο με το δήμαρχο του χωριού, Άντζελο Μπενφάντι, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «από τότε που ο κύριος αυτός ανέλαβε την το τοπικό τμήμα των καραμπινιέρων, πριν δέκα χρόνια, αισθανθήκαμε ότι μείναμε χωρίς όργανα της τάξης. Δεν μπορούσα γνωρίζω τίποτα σχετικά με τις παράλληλες δραστηριότητές του -πρόσθεσε ο δήμαρχος- αλλά η ραθυμία του ήταν πράγματι εντυπωσιακή».