current views are: 4

16 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση12:19

Ταϊλάνδη: Σπηλαιολόγος θα καταθέσει μήνυση κατά του Έλον Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε χθες με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφέρθηκε στον σπηλαιολόγο

Δημοσίευση 12:19’

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε χθες με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφέρθηκε στον σπηλαιολόγο

Μήνυση κατά του επικεφαλής των εταιριών SpaceX και Tesla, Έλον Μασκ, σκέφτεται να καταθέσει, Βρετανός σπηλαιολόγος που μετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των παιδιών που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη δήλωσε σήμερα στο AFP.

Ο λόγος, επειδή αναφέρθηκε σε αυτόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδεραστής.

Το σπάνιο αυτό ξέσπασμα του Μασκ κατά του Βέρνον Άνσγουορθ με τον προσβλητικό αυτόν χαρακτηρισμό, τον οποίο δεν αιτιολόγησε, ακολούθησε της δήλωσης του σπηλαιολόγου, ο οποίος χαρακτήρισε “διαφημιστικό τρικ” την προσφορά του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών.

Τα δώδεκα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας των “Αγριόχοιρων” και ο προπονητής τους διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από μια διεθνή ομάδα δυτών που πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωσή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με την Μιανμάρ, όπου είχαν εγκλωβιστεί από τις 23 Ιουνίου.

Ο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος ζει ένα μέρος του χρόνου στην Ταϊλάνδη και έδωσε τοπογραφικά στοιχεία στους διασώστες, έκρινε επίσης ότι το μίνι υποβρύχιο του Ίλον Μασκ δεν είχε “καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας”. Μπορεί “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει”, είχε προσθέσει σε δηλώσεις που είχε κάνει στο CNN.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε χθες με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφέρθηκε στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό “pedo”, τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης παιδεραστής. Αργότερα μάλιστα, ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει 22 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, πρόσθεσε: “Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια”.

Ο Μασκ έσβησε ωστόσο στη συνέχεια τα μηνύματά του αυτά στο Twitter και δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα που του έγινε να σχολιάσει μέσω Tesla.

Σε συνέντευξή του στο AFP, ο Άνσγουορθ δήλωσε ότι δεν έχει δει αυτά τα tweets και ότι του τα έχουν μόνον μεταφέρει.

Στην ερώτηση αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Μασκ, ο σπηλαιολόγος απάντησε: “Αν είναι αυτό που πιστεύω, ναι”.

Ο Άνσγουορθ πρόσθεσε επίσης ότι θα αποφασίσει όταν επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στη Βρετανία. Αλλά η υπόθεση αυτή “δεν έχει κλείσει”, προειδοποίησε.

Η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών ηλικίας έξι ως έντεκα ετών και του 25χρονου προπονητή τους ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου.

Κάποιοι από αυτούς που μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης χαιρέτισαν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Βρετανός σπηλαιολόγος. “Αυτός σχεδίασε τον χάρτη σχεδόν όλου του σπηλαίου”, δήλωσε ο Κλάους Ράσμουσεν, ένας Δανός καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ και χαρακτήρισε “αναρμόζουσες” τις δηλώσεις του Έλον Μασκ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα