current views are: 8

16 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση14:09

Έγκυες ντύθηκαν “Τραμπ” και διαδήλωσαν για το θέμα των αμβλώσεων

Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν τον αποκαλούμενο “κανόνα της φίμωσης” των μη κυβερνητικών οργανισμών, τον οποία επανέφερε ο Τραμπ το 2017

Δημοσίευση 14:09’

Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν τον αποκαλούμενο “κανόνα της φίμωσης” των μη κυβερνητικών οργανισμών, τον οποία επανέφερε ο Τραμπ το 2017

Ήταν μια από τις πιο ασυνήθιστες και ευφάνταστες διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: πολλές δεκάδες “έγκυες Τραμπ”, ντυμένες στα ροζ, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Ελσίνκι, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα των αμβλώσεων.

Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν τον αποκαλούμενο “κανόνα της φίμωσης” των μη κυβερνητικών οργανισμών, τον οποία επανέφερε ο Τραμπ το 2017. Ο κανόνας αυτός υποχρεώνει τα μη κυβερνητικά ιδρύματα που λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση να μην πραγματοποιούν αμβλώσεις, ούτε “να προωθούν την άμβλωση ως μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού στο εξωτερικό”.

Ο κανόνας αυτός δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται εντός των ΗΠΑ στις γυναίκες, αλλά έχει επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου λειτουργούν αυτές οι οργανώσεις και όπου οι πόροι και οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι ήδη περιορισμένοι.

Οι γυναίκες που διαδήλωσαν σήμερα στο Ελσίνκι, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, φορούσαν μάσκες του Τραμπ και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως “Ο κανόνας της φίμωσης σκοτώνει τις γυναίκες” και “Εμένα με νοιάζει, εσένα;”.


σχετικα αρθρα