Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη πως δεν πιστεύει ότι η Ρωσία εξακολουθεί να θέτει στο στόχαστρο τις ΗΠΑ, αντικρούοντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα συνεχίζει να αναμιγνύεται στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος διέψευσε τη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ απάντησε «όχι» για να αποφύγει περαιτέρω ερωτήσεις.

«Ο πρόεδρος…έλεγε ‘όχι’ στην απάντηση ερωτήσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς σε συνέντευξη Τύπου αργότερα.

«Ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του εργάζονται πολύ σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αναμιχθεί στις εκλογές μας όπως έκαναν στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Μόλις μια μέρα νωρίτερα, ο Τραμπ επιχείρησε να υπαναχωρήσει από την επίμαχη δήλωση που έκανε στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι, όταν είπε ότι δεν βλέπει το λόγο να προσπάθησε η Ρωσία να επηρεάσει το αποτέλεσμα στις εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι κατά λάθος παρέλειψε ένα κρίσιμο «μην». Η πραγματική δήλωση, είπε, ήταν «δεν βλέπω τον λόγο να μην αναμείχθηκε» η Ρωσία.

Έκτοτε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας δέχεται πυρά ακόμα και από τους Ρεπουμπλικανούς.

Ψηφίστε Δημοκρατικούς, λέει ο Κόμεϊ

Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, Ρεπουμπλικανός που συγκρούστηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την έρευνα σχετικά με τη Ρωσία, προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

«Αυτό το Κογκρέσο, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, αποδείχθηκε ανίκανο στο να εκπληρώσει τον σκοπό που όρισαν οι Θεμελιωτές του Έθνους ότι η Φιλοδοξία πρέπει να… αντιταχθεί της φιλοδοξίας. Όλοι όσοι πιστεύουν στις αξίες αυτής της χώρας πρέπει να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς αυτό το φθινόπωρο. Οι πολιτικές διαφορές δεν έχουν καμία σημασία αυτή τη στιγμή. Η ιστορία έχει το βλέμμα της στραμμένο σε εμάς» έγραψε ο Τζέιμς Κόμεϊ στο Twitter χθες το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters