Τους δράστες της επίθεσης με Νοβιτσόκ στον Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια εκτιμούν ότι έχουν ταυτοποιήσει οι βρετανικές αστυνομικές αρχές.  

Πρόκειται για Ρώσους και αναζητούν περισσότερους από έναν ύποπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA)

«Οι ερευνητές θεωρούν ότι ταυτοποίησαν τους υπόπτους για την επίθεση με Novitchok μέσω του συστήματος παρακολούθησης με κάμερες, συγκρίνοντας το οπτικό υλικό με τους φακέλους ανθρώπων που εισήλθαν εκείνη την περίοδο στην χώρα. Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι ύποπτοι είναι Ρώσοι», δήλωσε πηγή που προέρχεται από τις υπηρεσίες της έρευνας.

Σημειώνεται ότι ξεκινά σήμερα και επίσημα έρευνα για τον θάνατο της 44χρονης Ντον Στέρτζες, που πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά τη μόλυνσή της με Νοβιτσόκ. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο νευροτοξικός παράγοντας ανήκε στην ίδια παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε κατά των Σκρίπαλ. Οι επιθεωρητές πιστεύουν ότι η Στέρτζες κι ο σύντροφός της Τσάρλι Ρόουλι -που εξακολουθεί να νοσηλεύεται- βρήκαν πεταμένο σε πάρκο ένα μπουκάλι αρώματος, που περιείχε το Νοβιτσόκ κι ότι η άτυχη γυναίκα ψέκασε τους καρπούς της νομίζοντας ότι πρόκειται για άρωμα.