current views are: 12

19 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση13:53

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες στιγμές του αρχηγού των «αγριόχοιρων» στο σπίτι του

«Το κρεβάτι μου ήταν ζεστό», δήλωσε ο 13χρονος

Δημοσίευση 13:53’

«Το κρεβάτι μου ήταν ζεστό», δήλωσε ο 13χρονος

Τις πρώτες ώρες που πέρασε στο σπίτι του, διηγείται ο Ντουανγκπέτς Προμτέπ, αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των αγοριών που διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ένα ζεστό κρεβάτι, μια τούρτα γενεθλίων, ένα γεύμα με χοιρινό και ρύζι και μια βόλτα για την αγορά ενός νέου κινητού τηλεφώνου, ήταν κάποια από τα πράγματα που απόλαυσε τις πρώτες ώρες που βρέθηκε στην οικία του.

«Το κρεβάτι μου ήταν ζεστό», δήλωσε ο 13χρονος, γνωστός ως Ντομ, στο Reuters.

Τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής ποδοσφαίρου της ομάδας των «Αγριόχοιρων» επέστρεψαν σπίτι τους χθες αφού βγήκαν από το νοσοκομείο και εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση για να περιγράψουν την περιπέτειά τους στο σπήλαιο Ταμ Λούανγκ. 

«Όταν γύρισα σπίτι, με περίμεναν τόσο πολλοί άνθρωποι. Ήταν έκπληξη για εμένα», δήλωσε ο Ντομ. Συγγενείς του από διάφορα μέρη, ακόμα και από την Κίνα, τον υποδέχθηκαν στο σπίτι του.

Το πρώτο του γεύμα ήταν χοιρινό κότσι με ρύζι, ένα πιάτο που λαχταρούσε να φάει όσο βρισκόταν εγκλωβισμένος στη σπηλιά, όπου τα αγόρια δεν είχαν φαγητό για μέρες και επιβίωσαν πίνοντας νερό από τους σταλακτίτες.

Αν και καθυστερημένα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής, έσβησε τα κεράκια για τα 13α γενέθλιά του, που ήταν στις 3 Ιουλίου, μία ημέρα αφότου τα αγόρια εντοπίστηκαν από δύο Βρετανούς δύτες σε βάθος περίπου 4 χιλιομέτρων μέσα στο σπήλαιο.

Οι αρχές έχουν ζητήσει να επιτραπεί στα αγόρια να αναρρώσουν σπίτι τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να επιστρέψουν τους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

Ο Ντομ, γραψε στο Facebook ότι αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν νέο λογαριασμό καθώς δεχόταν πληθώρα αιτημάτων φιλίας. Αγόρασε επίσης ένα νέο κινητό τηλέφωνο για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε στη σπηλιά.

Επιστροφή στην καθημερινότητα σημαίνει διάβασμα τις καθημερινές και προπόνηση ποδοσφαίρου μετά το σχολείο, είπε η Ταναπόρν Προμτέπ, η 41 ετών θεία του αγοριού, την οποία αποκαλεί μητέρα. «Είναι ένας καλός, υπεύθυνος μαθητής», δήλωσε.


σχετικα αρθρα