ΔΙΕΘΝΗ

Ζάεφ: Στρατηγικός στόχος η ένταξή μας σε ΕΕ – ΝΑΤΟ

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2018, 18:14 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2018, 16:50
Ζάεφ: Στρατηγικός στόχος η ένταξή μας σε ΕΕ – ΝΑΤΟ
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός – Συγκρουσιακό κλίμα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα για το ονοματολογικό, παρά τη νέα απόπειρα προσέγγισης του Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε πως «στρατηγικός στόχος της Μακεδονίας είναι η πλήρης ένταξη της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ενώ στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες, κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξει συμβιβασμός στους στρατηγικούς στόχους της χώρας του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αρχηγούς των VRMO-DPMNE, DUI και BESA, τόνισε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα, ωστόσο, όλη η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τις συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες είναι καίριας σημασίας ώστε να φτάσει η συμφωνία για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι οι ημέρες για το δημοψήφισμα είναι μετρημένες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα θέματα στα οποία κατέληξε σε συμφωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και τις ουσιώδεις διαφορές τους.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα έκανα λάθος αν μιλούσα για τα πεδία και τις ουσιώδεις διαφορές. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετράμε αντίστροφα για το δημοψήφισμα, μετά το οποίο θα υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές», ανέφερε ο Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί είτε το βράδυ της Κυριακής, είτε το πρωί της Δευτέρας.
 

Διαβάστε επίσης:

►ΠΓΔΜ: Επεισοδιακή σύσκεψη για το δημοψήφισμα