current views are: 1

19 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση15:36

Κλειστός για ώρες έμεινε ο εναέριος χώρος του Βελγίου λόγω βλάβης

Πρόβλημα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας

Δημοσίευση 15:36’

Πρόβλημα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας

Οι προσγειώσεις και απογειώσεις  διακόπηκαν για αρκετή ώρα στα αεροδρόμια του Βελγίου την Πέμπτη λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, το οποίο τελικά αποκαταστάθηκε.

 

 

Η υπηρεσία ελέγχου Belgocontrol ανακοίνωσε ότι η κατάσταση αναμενόταν να ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι τις 21.00 ώρα Ελλάδας. Δεν ήταν σε θέση να αναφέρει πόσες πτήσεις καθυστέρησαν και πόσοι επιβάτες επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα.

Η Belgocontrol είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο Twitter ότι δεν θα επέτρεπε καμία προσ/απογείωση μέχρι να επιλυθεί η βλάβη, η οποία εμφανίστηκε στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Ανέφερε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στην «φόρτωση των δεδομένων πτήσης», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

 

Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Βελγίου είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Βρυξελλών και ο αερολιμένας του Σαρλερουά.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρέασε συνολικά έξι βελγικά αεροδρόμια καθώς και όλα τα αεροπλάνα που πετούν σε ύψος έως 8.000 μέτρων. Πάνω από το ύψος αυτό, τα αεροπλάνα τα διαχειρίζεται ο πύργος ελέγχου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία.

«Αυτό σημαίνει ότι ένα αεροσκάφος που συνδέει τη Δανία με την Ισπανία, για παράδειγμα, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί πετά σε μεγάλο ύψος»  διευκρίνισε ο Αλέν Κνιμπς, εκπρόσωπος της Belgocontrol.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν προβλήματα στις πτήσεις από και προς τη Βρετανία όταν ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Χίθροου εκκενώθηκε λόγω συναγερμού για πυρκαγιά. Την ίδια μέρα, η εταιρεία British Airways αντιμετώπισε προβλήματα με το σύστημα πληροφορικής της.

 

 


σχετικα αρθρα