Στο διορισμό του Εισαγγελέα Αντώνη Βασιλειάδη, ως ερευνόντα λειτουργού, για να ερευνήσει ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα από πλευράς λειτουργών του υπουργείου Εξωτερικών, που αφορούν χειρισμό εγγράφων, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για την έκρηξη στη ναυτική βάση, αποφάσισε σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε πρόταση της υπουργού των Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου - Μαρκουλλή για διορισμό ερευνόντα λειτουργού για διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρών πειθαρχικών αδικημάτων από πλευράς των λειτουργών του υπουργείου Εξωτερικών Νίκου Αιμιλίου, Γενικού Διευθυντή, Μιχάλη Σταυρινού, Γιώργου Γιάγκου και Ιουλίας Συκοπετρίτη.

Η πρόταση, συνέχισε, στηρίχθηκε σε εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αυτή κατατίθεται σε επιστολή του προς την Υπουργό, με ημερομηνία 12 Αυγούστου.

Σε ερώτηση κατά πόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραποίηση ή αλλοίωση εγγράφων, είπε ότι "δεν πρόκειται να πω περισσότερα - αυτά τα ζητήματα βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας και εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να επηρεαστεί η έρευνα".

Ερωτηθείς αν οι προαναφερθέντες λειτουργοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ο εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας ότι οι διαθεσιμότητες δεν είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου - είναι πάντα θέμα της αρμόδιας αρχής και στη συγκεκριμένη περίπτωση της υπουργού Εξωτερικών, που θα λειτουργήσει σε συνεννόηση με την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως επιβάλλουν οι νόμοι και κανονισμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.