current views are: 15

22 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση07:54

Ινδία: Η WhatsApp προσπαθεί να βάλει φρένο στα fake news

Περιορισμοί στην προώθηση μηνυμάτων

Δημοσίευση 07:54’
WhatsApp

Περιορισμοί στην προώθηση μηνυμάτων

Η εταιρεία των 200 εκατ. ενεργών χρηστών στην Ινδία, θα διαφοροποιηθεί μπροστά στον κίνδυνο των ψευδών και προκλητικών μηνυμάτων.

Στις 19 Ιουλίου, η WhatsApp ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής ο χρήστης θα μπορεί κάθε φορά να προωθεί μηνύματα σε μόνο πέντε άλλους χρήστες ή ομάδες, ενώ παράλληλα αποσύρει την επιλογή γρήγορης προώθησης.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές, τις οποίες θα αξιοποιούμε διαρκώς, θα βοηθήσουν την εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε: μια ιδιωτική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Έτσι, η WhatsApp ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης της Ινδίας σχετικά με τον περιορισμό των ψευδών και προκλητικών μηνυμάτων που οδήγησε στον ξυλοδαρμό αθώων ανθρώπων στη χώρα, εξαιτίας της παράνοιας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών .

Ο Sanchit Vir Gogia, ιδρυτής και CEO του Greyhound Research, πιστεύει πως τα μέτρα αυτά αν και έχουν καλό σκοπό, είναι ανίκανα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Σε ένα tweet προτείνει τη δημιουργία εφαρμογής που θα εντοπίζει το «χαλασμένο μήλο» και θα το αποκλείει.

Έτσι, η εταιρεία προσέλαβε επίσης επιφανείς επιστήμονες στον χώρο της παραπληροφόρησης σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Δημοσίευσε μια ολοσέλιδη διαφήμιση σε ινδική εφημερίδα ώστε να ενημερώσει τους Ινδούς για τους κινδύνους των ψευδών ειδήσεων.

Πηγή: QUARTZ / Ananya Bhattacharya


σχετικα αρθρα