ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Ένοπλοι εισέβαλαν στο κυβερνείο του Ερμπίλ στο Κουρδιστάν

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2018, 10:28 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2018, 11:57
Ιράκ: Ένοπλοι εισέβαλαν στο κυβερνείο του Ερμπίλ στο Κουρδιστάν
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ένας από τους δύο ενόπλους, πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας

Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα στο κτίριο του κυβερνείου στο Ερμπίλ, όπου εδρεύει η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ και άρχισαν να πυροβολούν από τα παράθυρα τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν Κούρδοι αξιωματούχοι της ασφάλειας και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης. 

Ο ένας από τους δύο ενόπλους, πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και κουρδικές πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από την επίθεση αυτοκτονίας, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση αυτή.

Τώρα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας "έχουν μπει στο ισόγειο και ετοιμάζονται να επιτεθούν στους εισβολείς", δήλωσε  ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης Ταχίρ Αμπντουλάχ, ενώ το Reuters μετέδωσε πριν από λίγο επικαλούμενο πηγές της ασφάλειας ότι ελεύθεροι σκοπευτές των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς τον τρίτο όροφο όπου βρίσκονται οι επιτιθέμενοι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τον κόσμο από τους δρόμους γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι της ασφάλειας.

"Γύρω στις 7:45 πμ δύο ένοπλοι άνδρες προσέγγισαν την είσοδο του κυβερνείου και άνοιξαν πυρ στους φρουρούς. Αυτοί κατάφεραν να μπουν μέσα και τώρα βρίσκονται στον τρίτο όροφο", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης Ταχίρ Αμπντουλάχ.

Οι δύο ένοπλοι, οι οποίοι φώναζαν "Αλάχου Ακμπάρ", πήραν τα όπλα φρουρών του κτιρίου, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος της KRG.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των επιτιθέμενων.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι κάτι το σπάνιο στην Ερμπίλ, μια από τις σταθερότερες πόλεις στο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει ευρύτατα ηττηθεί στο Ιράκ, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν βομβιστικές επιθέσεις στην πολη αυτή και τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο στόχαστρο τις κουρδικές δυνάμεις, αλλά και αμάχους.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ