current views are: 12

2 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση04:43

Πιέσεις στο Βατικανό για να αποκαλύψει στοιχεία ιερωμένων που κατηγορούνται για παιδεραστία

Στο πλαίσιο έρευνας για 38 κατηγορίες σεξουαλικών κακοποιήσεων

Δημοσίευση 04:43’

Στο πλαίσιο έρευνας για 38 κατηγορίες σεξουαλικών κακοποιήσεων

Η εθνική εισαγγελία της Χιλής γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Βατικανό για πληροφορίες σχετικά με εννέα ιερωμένους και λαϊκούς που ανήκουν στις τάξεις της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της χώρας και κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η εισαγγελία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο προϊστάμενός της Χόρχε Άμποτ ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να υποβάλλει τρία αιτήματα Διεθνούς Δικαστικής Συνδρομής για Ποινικές Υποθέσεις όσον αφορά κρούσματα που είχαν εκτυλιχθεί στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, στην πόλη Βαλπαραΐσο και τη νότια περιφέρεια Αραουκανία.

Πρόσθεσε ότι ενδέχεται να ζητήσει να υποβληθούν κι άλλα παρόμοια αιτήματα στο μέλλον.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε «εμπιστευτικά από τη Μονάδα Διεθνούς Συνεργασίας και Αιτήσεων Έκδοσης του Γραφείου της Εθνικής Εισαγγελίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής ώστε να σταλεί το αίτημα στο Βατικανό διαμέσου διπλωματικών καναλιών», κατά την ανακοίνωση.

Οι αρχές της Χιλής έχουν κάνει εφόδους σε πολλά κτίρια της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της χώρας, εντός των ορίων των ερευνών που διενεργούνται σχετικά με τις κατηγορίες από εισαγγελικούς λειτουργούς και οργανώσεις υπεράσπισης των θυμάτων πως η ρωμαιοκαθολική ιεραρχία συγκάλυψε ή δεν ερεύνησε όπως άρμοζε υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Την Τετάρτη, η εισαγγελία γνωστοποίησε ότι διενεργεί έρευνα για 38 κατηγορίες σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάρος 73 επισκόπων, κληρικών και λαϊκών της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με 104 θύματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ανήλικα όταν τελέστηκαν οι καταγγελθείσες αξιόποινες πράξεις

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα